O pár dní štartuje semifinále 13. ročníka študentskej súťaže Expedícia Mars

Už po trinásty krát sa 23 nadšencov kozmonautiky z Česka a Slovenska stretne v Žiline, aby sa pobili o desať miest vo finále a v belgickom Transinne.

Semifinále sa už tradične bude niesť v zábavnom a hravom duchu. Na súťažiacich bude čakať veľa práce na svojich projektoch v rámci odborností ale aj kopec zaujímavých hier na podporu práce v tíme, ktorá je veľmi dôležitý atribút pri výbere finálnej posádky. Trojdňové semifinále otvoríme 30.septembra v priestoroch Žilinskej univerzity v Žiline a na konci víkendu už budeme poznať konečné zloženie posádky, ktorá poletí do Belgicka a následne dostane možnosť zúčastniť sa simulovaného letu na Mars.

Obr.1: Semifinalisti súťaže Expedice Mars 2015
Obr.1: Semifinalisti súťaže Expedice Mars 2015

Účastníci sa práve ocitli na polceste od brán finále. Čaká ich ešte kľukatá cesta, ale mi veríme, že aj keď si neodnesú symbolickú letenku na Mars, semifinále si užijú a spoznajú svojich rovesníkov s rovnakými záujmami, čo je koniec koncov jedna z našich priorít. Priateľstvá, ktoré sa tu utvoria, zvyčajne stoja za to a všetci sa veľmi tešíme, na to, kedy sa znova uvidíme.

Neostáva nám teda nič iné, ako zaželať našim účastníkom veľa zdaru a šťastia 🙂

Viac o súťaži Expedícia Mars sa dozviete na oficiálnych stránkach projektu.

Autor: Miriama Sokoláková, EM15