Vesmírny workshop pre učiteľov „za obežnou dráhou Zeme“

Rakúske vesmírne fórum (Österreichisches Weltraum Forum) Vás pozýva na šesťdenný workshop/tréning pre učiteľov a popularizátorov vedy zameraný na poskytnutie prehľadu o súčasných misiách a výskume Slnečnej sústavy od marťanských roverov až po ľadový svet na Plute.

Workshop sa bude konať v dňoch 9. – 14. januára 2017 v rakúskom Innsbrucku. Náklady budú hradené z európskeho programu ERASMUS+.

V sérii interaktívnych prednášok sa účastníci dozvedia zaujímavé informácie o inžinierskych výzvach pri vývoji sond a roverov, pozadí vesmírnych programov a vedeckom rozmere súčasných misií. Učiteľom budú predstavené rôzne výukové pomôcky a dozvedia sa aj o aktivitách ktoré môžu realizovať a implementovať do každodennej výuky vo svojich triedach, so všetkými vekovými skupinami študentov.

 

beyond-earth-orbit-workshop

 

Špeciálny dôraz bude kladený na pilotované lety, najmä budúce misie na planétu Mars. Rakúske vesmírne fórum (RVF) vyvinulo Aouda.X, doposiaľ jediný európsky skafander určený pre Mars. Tento skafander RVF používa v simulovaných marťanských misiách ktoré pravidelne realizuje. Účastníci si budú môcť vyskúšať aj riadenie marťanského roveru. V neposlednej rade tento workshop bude unikátnou príležitosťou spoznať ľudí s podobným zameraním z okolitých krajín.

Slovenská organizácia pre vesmírne aktivity (SOSA) v rámci spolupráce s Rakúskym vesmírnym fórom prináša túto možnosť aj pre slovenských učiteľov a záujemcov. Deadline na prejavenie záujmu je v piatok 2. decembra o 12:00. Prosím píšte na adresu info(zavináč)sosa.sk 

 

Viac informácii o workshope nájdete na nasledovných stránkach: