2% pre SOSA

Slovenská organizácia pre vesmírne aktivity sa opäť uchádza o vaše dve percentá z daní. Váš príspevok bude použitý k výrobe prvej slovenskej družice skCube, na experimenty na stratosferickom balóne JULO a ďalšie zaujímave projekty.

Aj v roku 2014 bude SOSA:
1. propagovať na Slovensku výskum vesmíru
2. zasadzovať sa o vstup Slovenskej republiky do Európskej vesmírnej agentúry (ESA)
3. realizovať vlastné technologické projekty, ako napr.:

  • stratosférické balóny,
  • prvú slovenskú družicu,
  • vývoj vlastného simulátora kozmických letov,
  • medzinárodnú súťaž pre mládež Expedícia Mars,
  • a ďalšie.Výskum vesmíru vnímame nie len ako zdroj zaujímavých vedeckých poznatkov, ale predovšetkým ako obrovský priestor pre technologické inovácie a rozvoj v oblasti služieb akými sú napr. telekomunikácie, satelitná navigácia, či monitoring globálnych environmentálnych zmien. Je to tiež príťažlivá téma pre deti a mládež, ktorá ich dokáže motivovať k štúdiu prírodovedných a technických predmetov.Každý darca 2% navyše môže určiť, na ktorý konkrétny projekt SOSA má byť jeho príspevok použitý.

    Ako poukázať 2%

    Najjednoduchšie to môžete urobiť cez stránku dvepercenta.sk.

    Je potrebné urobiť nasledovné:
    A) Bežní zamestnanci:
    1. Požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov a o vystavenie dokumentu „Potvrdenie o zaplatení dane“.
    2. Vyplňte naše Vyhlásenie o poukázaní dane.
    3. Najneskôr do konca marca pošlite obidva dokumenty („Potvrdenie o zaplatení dane“ aj Vyhlásenie o poukázaní dane) daňovému úradu v mieste vášho bydliska.

    B) Pre právnické osoby a fyzické osoby, ktoré si samy podávajú daňové priznanie je trošku zložitejší postup. Budete potrebovať naše údaje.

    Za vašu podporu vám vopred ĎAKUJEME.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.