Návšteva astronauta Jamesa P. Duttona v Trenčíne

V júli navštívi naše mesto americký plukovník, letec, astronaut James P. Dutton, ktorý si nedávno obliekol tričko s trenčianskym námetom a na palubu Medzinárodnej vesmírnej stanice vyniesol slovenskú vlajku ako aj erb mesta Trenčín pre Kultúrne centrum Aktivity.


Len malému počtu štastlivcov sa podarí to, čo sa podarilo nášmu mestu prostredníctvom pozvania, ktoré do Vesmírnej agentúry NASA napísal Jozef Abrman v mene o.z. Kresťanské centrum Berea (KC Berea), ktorého je predsedom. Inštitúcie, školy a univerzity po celej Amerike, ako i po celom svete, sa uchádzajú o to, čo Trenčín prežije v nedeľu, 11.7.2010. Medzi nami uvítame pilota raketoplánu Discovery, Jamesa P. Duttona, ktorý v apríli t.r. zviditeľnil mesto Trenčín i Slovensko pred celým svetom.

Po ukončení oficiálnych ciest v Tokyu a Londýne prichádza astronaut aj do Trenčína, aby sa prihovoril širokej verejnosti o skúsenostiach astronauta, o pobyte na Medzinárodnej vesmírnej stanici a lete STS-131, počas ktorého posádka rarekoplánu absolvovala vyše 10 miliónov kilometrov v priebehu 15 dní. James Dutton je nositeľom vyznamenania “Najlepšieho skúšobného pilota USA”.

Podujatie s astronautom pre širokú verejnosť sa uskutoční v nedeľu 11.7.2010 od 14:30 – 16:00 hod. v Posádkovom klube – ODA. Vstup bezplatne. Rezervácia lístkov v Kultúrno-informačnom centre v Trenčíne, tel.: 032 / 65 04 294.

Okrem oficiálneho zámeru svojej návštevy, si astronaut Dutton nájde príležitosť prihovoriť sa aj k deťom a mládeži z obľúbených táborov Angličtina hrou, ktoré sa každoročne konajú v Kc Aktivity v spolupráci s Kresťanským zborom v Trenčíne a KC Berea. Astronaut Dutton je veľkým fanúšikom anglických táborov a ich animátorov pozná osobne z evanjelikálneho zboru, ktorý spoločne navštevujú vo Friendswoode, Texas. Trojdňovej návštevy nášho mesta sa spolu s astronautom zúčastňuje aj jeho manželka.

Počas nedeľného doobedia sa astronaut taktiež prihovorí priateľom v Kresťanskom zbore v Trenčíne v rámci pravidelnej bohoslužby pri príležitosti 10.výročia založenia cirkevného zboru KZ v našom meste.

Organizátori oficiálneho podujatia sú: Vesmírna agentúra NASA, KcAktivity, KZ Trenčín, MO SR, Mesto Trenčín a Kresťanské centrum Berea ako oficiálny pozývateľ. Viac informácií nájdete na www.berea.sk a www.kcaktivity.sk.

Prílohy:

Pozvánka na akciu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.