Úspešné pristátie Sojuzu s astronautom ESA

Astronaut ESA Paolo Nespoli spolu s ďalšími členmi posádky ISS – Dmitrijom Kondratevom a s Catherine Coleman, úspešne pristáli v pristávacom module lode Soyuz TMA-20, v utorok 24.5. v Kazašskej stepi. Európsky astronaut Paolo Nespoli tým úspešne ukončil svoju 159 dňovú misiu na medzinárodnej vesmírnej stanici ISS. Paolo slúžil ako letový inžinier na expedíciách 26 a 27 od decembra minulého roku (2010).

Paolova misia MagISStra, tretia najdlhšia misia uskutočnená európskym astronautom na ISS, sa ukončila o 04:27 CEST (02:27 GMT). Posádka sa nalodila do lode Soyuz v pondelok v noci a odpojila sa od portu Rassvet na ISS o 23:35 CEST (21:35 GMT).

Obr.1 Paola Nespoliho vyberajú z modulu Soyuz Obr.2 Paolo

Článok bol prevzatý z portálu www.spaces.sk.

Zdroj:
www.esa.int

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.