Do vesmíru poletí druhý Slovák! Vďaka AXE.

Už onedlho bude mať Slovensko druhého kozmonauta! Stal sa ním jeden z 23 víťazov AXE Apollo Space Camp (R), ktorý ustál v konkurencii ďalších približne 100 súťažiacich z celého sveta!

26-ročný Bratislavčan Róbert Vokál odcestoval na americkú Foridu 1. 12. V dňoch od 3. 12. do 6. 12. sa tu zúčastnil svetového finále súťaže AXE Apollo Space Academy (R), v rámci ktorej absolvoval tri náročné misie. „Zajazdil“ si na viacerých simulátoroch, vyskúšal si let v bojovom lietadle a prekážkovú dráhu, slalom, lezeckú stenu…
Róbert sa na celú súťaž poctivo pripravoval, a preto niet divu, že práve jemu sa podarilo získať jeden z 23 lístkov do vesmíru. Držal špeciálnu diétu, pripravoval sa na simulátoroch, robil si dokonca IQ testy len a len preto, aby v konkurencii obstál. O tom, že jeden z lístkov napokon naozaj patrí jemu, rozhodol Výbor kozmických expertov na čele s Buzzom Aldrinom, pilotom vesmírnej lode Apollo 11, ktorá ako prvá úspešne pristála na Mesiaci.


Obr.1.: Róbert Vokál s Buzzom Aldrinom
A čo na to samotný Vokál? Z Floridy všetkým odkazuje, že sa netreba vzdávať svojich snov a nikdy netreba prestať veriť. Jemu sa ten jeden obrovský už onedlho splní. A Slovensko tak bude mať druhého kozmonauta vo vesmíre!

AXE Apollo Space Academy (R) je svetový projekt, ktorý značka AXE realizuje už od januára toho roku pri príležitosti launchu najnovšieho radu známej pánskej kozmetiky AXE Apollo. Ide o najväčší launch v histórii značky s celosvetovým dosahom. Do súťaže bolo zapojených viac ako 60 krajín sveta, značka podobný launch nikdy predtým nerealizovala. Headlineom bolo, že najväčším hrdinom je kozmonaut a v tomto duchu sa niesla celá kampaň. Jej vyvrcholením bol AXE Apollo Space Camp (R) na Florie, výsledky ktorého sa stali známymi v noci zo včera na dnes.



Obr.2.: Vybraní astronauti. Medzi nimi aj budúci druhý slovenský astronaut.


Kým napríklad český súťažiaci v misiách neobstál, Slovensko si svojho zástupcu vybralo zjavne správne a bude to práve aj Slovák, ktorý začiatkom roka 2014 poletí do vesmíru, cca. 100 km od Zeme. Už v roku 2014 tak Slovensko bude mať po Ivanovi Bellovi druhého kozmonauta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.