Astronaut zodpovie Vaše otázky priamo z vesmíru!

Ako sa perú nohavice vo vesmíre? Ako môže zostať jedlo čerstvé, keď vo vesmíre nemáte chladničku? Astronaut Európskej vesmírnej agentúry Frank De Winne odpovedá na tieto a mnohé ďalšie podobné otázky priamo z vesmíru, konkrétne z medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS). Zaujímavosťou je, že Frank sa počas jeho 6 mesačného pobytu na ISS stane jej prvým európskym veliteľom.

Je niečo, čo ste vždy chceli vedieť o tom aké je to byť astronautom? Alebo ste iba zvedavý ako prebieha život vo vesmíre? Teraz máte jedinečnú možnosť spýtať sa priamo astronauta. Stačí, ak svoju otázku nahráte ako video pomocou mobilu, webkamery, fotoaparátu, prípadne iného zariadenia a Vašu nahrávku zašlete ako odpoveď na nasledujúce video:

Astronaut Frank De Winne Vám na oplátku zašle video, kde zodpovie Vašu otázku. Podmienkou je, aby Váš dotaz bol nahraný v jednom z týchto troch jazykov: Angličtina, Nemčina, Holandčina.

ESA YouTube kanál je dostupný na www.youtube.com/esa.

V prípade dotazov píšte na student@sosa.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.