Medzinárodná internetová kozmická olympiáda – hviezdna štafeta

Úspešné dobývanie vesmíru závisí aj na úspechoch práce talentovaných ľudí tu na Zemi. Pripojte sa k nim a získajte ocenenia a diplomy. Blíži sa 50. výročie štartu prvého človeka do vesmíru. Preto ruská federálna agentúra pre záležitosti krajanov žijúcich v zahraničí a medzinárodnou humanitárnou spoluprácou (Rosstrudničestvo) vyhlásila medzinárodnú súťaž o znalostiach kozmonautiky. Súťaž ďalej podporujú UNESCO a ruská federálna kozmická agentúra (Roskosmos).

Prihlásiť sa môžu mladí záujemcovia (vek 14 až 18 rokov) z celého sveta. Súťaž prebehne v troch kolách. Prvé dve prebehnú na internete a najlepší účastníci budu pozvaní na finále sútaže do centra UNESCO. Termíny jednotlivých internetových kôl zatiaľ nie sú určené. Zaregistrovaným účastníkom príde včas mailová výzva. Predpokladá sa, že prvé kolo internetovej súťaže začne v polovici januára tohto roku (2011). Ak máte záujem, zaregistrujte sa a skúste si vyplniť aj tréningový test. Vyžadujú sa znalosti angličtiny alebo ruštiny. Upozornenie pre tých, ktorí nevedia po rusky. Stránka v anglickej verzii občas zobrazí azbuku. Azbuka sa zobrazuje aj pri výbere štátu pri registrácii. Keď sa budete registrovať, tak Slovensko je 27. krajina odspodu.

Obr1: Na obrázku je vidieť Slovensko napísané azbukou. Ak neovládate azbuku, tak vyberte to, čo vidíte na obrázku

Pre bližšie informácie a pomoc s registráciou môžete kontaktovať aj Slovenskú organizáciu pre vesmírne aktivity (SOSA) na adrese info (zavináč) kozmonautika (bodka) sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.