Podávanie návrhov do súťaže GMES Masters

Od 1. júna do 16. septembra je možné podávať návrhy do súťaže GMES Masters. Zúčastniť sa môžu študenti, podnikatelia, začínajúce spoločnosti a malé a stredné podniky. Program GMES je po programe GALILEO druhý najdôležitejší projekt ESA. Jedná sa o projekt pozorovania Zeme. Cieľom tohto projektu je monitorovanie životného prostredia (požiare, záplavy, technologické katastrofy, koordinácia humanitárnej pomoci, atď.), klimatu a bezpečnosti celej EÚ.

Návrhy je možné posielať v siedmych rôznych kategóriách:

  1. Ideas Challenge
  2. ESA App Challenge
  3. DLR Environmental Challenge
  4. T-Systems Cloud Computing Challenge
  5. European Space Imaging High-res Challenge
  6. Astrium Radar Challenge
  7. Best Service Challenge

Zo všetkých kategórií bude vyhlásený jeden celkový víťaz, ktorý obdrží špeciálnu cenu 20 000 EUR. GMES Masters od roku 2011 odmeňuje jeden krát za rok najlepšie návrhy služieb, obchodných prípadov a aplikácií založených na dátach z GMES družíc s cieľom podporiť vývoj produktov a podnikanie v Európe.

Celková hodnota činí tohtoročne 335 000 EUR. Jedná sa o peňažné ceny, technickú podporu, datové sady, ale aj podnikové inkubačné programy.
Pre viac informácií navštívte stránky súťaže GMES Masters, alebo kontaktuje Slovenskú organizáciu pre vesmírne aktivity na adrese info@sosa.sk .

Zdroje:

Czech Space Office
Stránky GMES Masters

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.