Navrhnite logo pre expedíciu na Mars

Oddelenie didaktiky fyziky Ústavu fyzikálnych vied PF UPJŠ, Centrum voľného času – Regionálne centrum mládeže Strojárenská 3, Košice, Slovenská organizácia pre vesmírne aktivity, Bratislava, Prípravná skupina súťaže Expedícia Mars na Slovensku vyhlasujú celoslovenskú súťaž návrhov LOGA PRVEJ VÝPRAVY S ĽUDSKOU POSÁDKOU NA MARS. Súťaž je sprievodným podujatím medzinárodnej súťaže Expedícia Mars na Slovensku.

Termín uzávierky súťaže: 31.3.2013

Podmienky súťaže:

  • Súťaže sa môžu zúčastniť žiaci základných, stredných a základných umeleckých škôl, jednotlivci, alebo kolektívy, najviac s tromi návrhmi od jedného súťažiaceho alebo kolektívu
  • Súťažné návrhy musia byť pôvodné, originálne a nesmie ich používať iná organizácia
  • Majú obsahovať:
  • – výtvarný návrh má súvisieť s témou „Prvá výprava s ľudskou posádkou na Mars“
    – výtvarný návrh bude sa dať používať vo farbe aj v jeho čierno-bielej verzii
    – návrh musí byť čitateľný aj pri zmenšení – napr. na vizitky, zároveň sa musí dať adekvátne reprodukovať, bez straty kvality, aj pri veľkom zväčšení – napr. na plagáty.
    – môže obsahovať text, alebo jeho skrátenú verziu (skratku) – nie je podmienkou
    – použité môžu byť všetky výtvarné – dvojrozmerné techniky vrátane počítačovej grafiky
    – návrhy môžu mať rôzne veľkosti, najviac však do formátu A3 v elektronickej podobe vo formáte pdf s veľkosťou súboru do 5 MB.

Všetky súťažné návrhy musia byť označené a obsahovať tieto údaje: meno a vek autora
(v prípade kolektívnych prác uveďte všetkých, kontakt len na jedného), techniku, ktorou bola práca zhotovená, stručný popis – vysvetlenie (čo symbolizuje, zámer), kontakt (adresu autora – domácu, alebo adresu školy, E-mail, ak máte).

Súťažné práce posielajte na adresu sutazmars(zavináč)gmail.com a to v elektronickej podobe vo formáte pdf veľkosť súboru do 5 MB.
Súťažné návrhy budú použité počas sprievodných podujatí zahájenia súťaže Expedícia Mars na Slovensku od 18.4. do 25.4.2013. Organizátor si vyhradzuje právo na výber a právo neudeliť prvé miesto. Autori vystavených prác budú pozvaní na vernisáž výstavy.

Súťažné práce budú posudzované odbornou porotou a 3 najlepšie budú odmenené. Výsledky budú zverejnené dňa 18.4.2013 v Bratislave. Víťazov budeme kontaktovať.

Viac na: www.rcm.sk
Kontakt: ivan.kimak@rcm.sk

Projekt č. APVV LPP – 0223-09 „Veda na scéne Slovensko“ podporovaný Agentúrou na podporu výskumu a vývoja.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.