Na Marse sa dá prežiť!

Desaťročia sa vedci pokúšajú zistiť či je na Marse možné vytvoriť prostredie vhodné pre život, pre pestovanie rastlín a či sa tam vyskytuje voda. Existujú domnienky aj dôkazy, ale čo keby ste sa na červenej planéte ocitli sami? A pomoc by bola vzdialená 225 miliónov kilometrov? Matt Damon v najnovšom sci-fi Ridleyho Scotta vás presvedčí o tom, že aj na Marse sa dá prežiť. MARŤAN vstúpi do slovenských kín už 1.OKTÓBRA, aj v 3D.

Pred šiestimi dňami sa astronaut Mark Watney (Matt Damon) ako jeden z prvých ľudí prešiel po Marse. Dnes je ale prvým človekom, ktorý tam pravdepodobne zomrie… sám a bez spojenia so Zemou.

Misiu na Marse zasiahla prašná búrka, ktorá prinútila posádku opustiť planétu. Zanechali tam ale jedného člena. Mysleli si, že zomrel, ale on žije. Má k dispozícii obmedzené zásoby a preto musí využiť všetok dôvtip, invenciu a technické znalosti, aby prežil. Musí však nájsť spôsob, ako vyslať signál na Zem, že je nažive. V momente, keď sa mu to konečne podarí, začne NASA a medzinárodný tím vedcov neúnavne pracovať, aby dostali toho ,,Marťana“ domov.

Filmová adaptácia bestselleru Andy Weira sa ujal slávny režisér Ridley Scott (Votrelec, Prometheus, Gladiátor) a do hlavných rolí obsadil hviezdnu zostavu, v ktorej sa vedľa Matta Damona predstavia Jessica Chastain, Kristen Wiig, Kate Mara a Sean Bean.

Slovenská organizácia pre vesmírne aktivity bude pri tom! Pripravujeme aktivity súvisiace  premiérou filmu Marťan. Sledujte naše facebooky 🙂

Trailer: