Blíži sa semifinále súťaže Expedícia Mars 2017

Expedícia Mars je medzinárodný projekt pre nadaných študentov vo veku 13-18 rokov. Od bežných olympiád a iných súťaží sa líši predovšetkým tým, že kladie dôraz najmä na rozvoj kompetencií v oblasti vedy a techniky a zároveň učí aj spolupráci v tíme. Dáva účastníkom možnosť napredovať, zažiť výnimočné chvíle a pomôže im nasmerovať svoju cestu k ďalšiemu bádaniu.

Štrnásty ročník Expedície je už v plnom prúde. Tento víkend sa v Dolních Břežanech stretne dvadsiatka nádejných budúcich vedcov a technikov, ktorí už prešli niekoľkými výberovými kolami – od motivačných listov cez psychologické testy až po odbornostné projekty. Na semifinále ich však teraz čakajú omnoho náročnejšie úlohy. Budú sa musieť popasovať s radou experimentov, podstúpia fyzické, psychologické a ďalšie testy, okúsia stres aj nedostatok spánku a pri tom všetkom budú neustále musieť využívať svoju schopnosť spolupráce. Po týchto troch dňoch nabitých výzvami sa naši semifinalisti predstavia na vedeckej konferencii so svojimi prácami. Na záver vyhlásime desať najlepších, ktorí postúpia do finále a budú sa tak uchádzať o miesto v posádke, ktorá zažije simulovanú misiu na Mars.

 

 

Na konferencii a slávnostnom vyhlásení finalistov je vítaný každý, tak dúfame, že sa tam stretneme s čo najviac z vás – už túto nedeľu (3.9. 2017) o 11. hodine v Regionálnom kultúrnom centre v Dolních Břežanech.