Svetový STARMUS mieri na Slovensko

Svetový festival vedy, hudby a umenia, ktorý spája nositeľov Nobelových cien, astronautov a umelcov s cieľom otvárať najväčšie otázky našej doby.


Od 12. – 17. mája bude Bratislava centrom svetových osobností z oblasti vedy, techniky, umenia, hudby, laurátov i držiteľov Nobelových cien. Festival ponúka viacdňový program, ktorý sa bude konať počas štyroch dní v priestoroch TIPOS Arény, na Hrade Devín, na Hlavnom námestí a tiež na vybraných slovenských univerzitách.

Na návštevníkov bude čakať viac ako 50 exkluzívnych hostí z celého sveta, vrátane 8 laureátov Nobelovej ceny, astronautov, vedcov, odborníkov na životné prostredie, umelú inteligenciu či kybernetickú bezpečnosť. Medzi nimi primatologička Jane Goodall, Nobelisti Michel Mayor, Emmanuelle Charpentier, Kip Thorne, astronauti Charlie Duke a Chris Hadfield, inovátori Tony Fadell a Bernhard Schölkopf, zakladateľ festivalu Garik Israelian či hudobná legenda zo skupiny QUEEN Brian May, tiež spoluzakladateľ festivalu.


Program svetového festivalu STARMUS odštartuje v nedeľu, 12. mája, na Hlavnom námestí v Bratislave, kde sa od 17:00 do 20:00 bude premietať film Starmus, po ktorom bude nasledovať živý prenos z otváracieho koncertu Jeana -Michela Jarre.

V ďalších dňoch sa môžete tešiť na fascinujúce panelové diskusie, prednášky, koncerty, výstavy a nezabudnuteľné párty!

Súčasťou programu bude aj slávnostné udeľovanie medailí Stephena Hawkinga. Nezabudnuteľný večer oceňovania svetoznámych osobností prestížnou medailou za výnimočnosť vo vedeckej komunikácii bude udeľovaní v štyroch kategóriách: Hudba a umenie, Vedecké písanie, Film a zábava a Celoživotné dielo.

Recipientami tohto prestížneho ocenenia z predchádzajúcich ročníkov sú svetoznáme mená ako Neil deGrasse Tyson, Brian May, Elon Musk, producenti seriálu The Big Bang Theory, Jane Goodall, Hans Zimmer, Buzz Aldrin, producenti dokumentárneho filmu Apollo 11 a mnohí iní.
Večerom vás prevedú populárny britský vedecký komik Robin Ince a zakladatelia festivalu Garik Israelian a Brian May.
O nezabudnuteľnú atmosféru sa na svojej one-off show postarajú aj hudobní headlineri ako spevák Tony Hadley zo Spandau Ballet, či americká punk-rocková kapela The Offspring, a to na jedinečnom SONIC Universe koncerte po skončení oceňovania. 


Kompletný program nájdete na stránke www.starmus.com a vstupenky si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal.