Svetový Kozmický Týždeň 2007 na Slovensku

Po tretí krát sa naša krajina prihlásila k medzinárodnej akcii World Space Week, Svetový Kozmický Týždeň (SKT).

Tá sa koná vždy v termíne od 4. do 10. októbra. Inak tomu nebude ani tento rok, pričom ústredným mottom akcie je „50 rokov vo vesmíre“.
SKT je dobrovoľnou akciou všetkých amatérskych, poloprofesionánych aj profesionálnych priaznivcov kozmonautiky, ktorý majú záujem priložiť ruku k dielu a nezištne pre tento obor niečo urobiť. Záujemci nie sú spútaný žiadnými pravidlami, jediným cieľom je urobiť „niečo“ pre propagáciu kozmonautiky. Zapojiť sa môžu jednotlivci aj organizácie (obzvlášť hvezdárne, planetáriá, školy všetkých stupňov, záujmové organizácie) a to akoukoľvek formou – vytvorením nástenky, besedou, prednáškou pre verejnosť, informovaním miestnych či celoštátnych médií, výstavou, atď.. Fantázii sa skrátka medze nekladú.
Iba pripomíname, že akcie SKT sa celosvetovo zúčastňujú dobrovolníci z viac ako 50 krajín celého sveta. Ďalej by sme chceli upozorniť že akcie v rámci SKT sa nemusia bezpodmienečne konať len v určenom termíne (teda od 4. do 10. októbra), ale že je možné akcie k tejto udalosti pripraviť pred aj po tomto termíne. Zároveň Vás vyzývame, aby ste nám informácie o uskutočnených akciách (miesto, typ akcie, počet účastníkov, prípadne nejaká zaujímavá informácie, najlepšie aj fotografie) poslali a to najneskôr do konca októbra 2007. Informácie spracujeme a spravíme z nich záverečnú správu.

Susedná Česká republika sa tejto akcie tento rok zúčastní už po 6. krát a vydobila si dobrú pozíciu v tejto prestížnej medzinárodnej akcii. Pomôžte aj vy zvidielniť Slovensko a prispieť k propagácii kozmonautiky. Pravdepodobne budú pre organizátorov v obmedzenom počte k dispozícii
plagáty SKT 2007. V prípade záujmu neváhajte nás kontaktovať na nižšie uvedenej adrese.

Oficiálne stránky World Space Week: http://www.spaceweek.org

Kontakt: spaceweek@sosa.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.