2% pre Slovenskú organizáciu pre vesmírne aktivity

Tak ako každý rok, aj tento rok môžete dve percentá z vami platenej dane štátu, venovať na účet neziskovým organizáciám. SOSA je jednou z nich, a uchádza sa o vašu podporu.

Prečo darovať 2% práve SOSA

    Naša organizácia dlhodobo združuje ľudí, ktorí chcú reálne pomôcť zlepšiť slovenskú vedu a výskum, zmodernizovať ho, napomôcť rastu konkurencieschopnosti. Okolité krajiny dávno pochopili, že investície do výskumu vesmíru sú zdrojom hospodárskeho rastu a inovácií, preto je načase, aby sa aj Slovensko zapojilo do spolupráce na tomto poli. Váš príspevok z 2% z daní bude použitý jednak na samotnú propagáciu tejto myšlienky, tak aj na konkrétne technologické projekty (viď napr. projekt skBalloon), motivujúce mladú generáciu k zvýšeniu záujmu o výskum vesmíru.

Aké konkrétne aktivity a projekty podporíte

    Našim najvýraznejším úspechom za minulý rok je vypustenie študentského stratosférického balóna Julo1 v rámci projektu skBalloon, ktorý dosiahol výšku 24 km a detekoval kozmické žiarenie v horných vrstvách atmosféry.
Okrem toho popularizujeme kozmické vedy v slovenských médiách (besedy v rozhlase, články v tlači, …), prednášame na rôznych vedeckých i amatérskych sympóziách, organizujeme workshopy a besedy pre študentov a pod. Viac viď kalendár akcií.

Ako postupovať

1. Požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov a o vystavenie potvrdenia o zaplatení dane.
2. Vyplňte Vyhlásenie o poukázaní a Potvrdenie.
3. Najneskôr do 31. marca 2011 pošlite/doručte formuláre daňovému úradu v mieste vášho bydliska.

Viac informácií nájdete aj na www.dvepercenta.sk a www.rozhodni.sk .

Ďakujeme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.