Seminár o rozvoji spolupráce medzi nemeckými a slovenskými priemyselnými a vedecko-výskumnými organizáciami

(UPDATE 16.7. – doplnené prednášky) Za podpory nemeckého spolkového Ministerstva školstva, vedy a výskumu bol v prvom polroku realizovaný projekt, zameraný na propagáciu výskumno-vývojového potenciálu nemeckých organizácií s cieľom nadviazať spoluprácu s partnermi zo Slovenskej a Českej Republiky v oblasti letectva, kozmonautiky a telematiky.

V sérii piatich úzko odborne a tematicky zameraných seminárov organizovaných v Prahe a Bratislave boli prezentované tieto oblasti: výskum a vývoj, rozvoj trhu, medzinárodná kooperácia a výroba s dôrazom na spoluprácu vedecko-výskumných, technologických, priemyselných inštitúcií, podnikov a združení a tiež na štátnu správu a politiku.

Za nemeckých partnerov sa seminárov účastnili predstavitelia priemyslu (EADS a ASTRIUM) a predstavitelia nemeckej národnej inštitúcie pre výskum a vývoj (DLR).

Akciu organizovalo združenie AeroSpace & ITS Cluster s podporou vlád Nemeckej a Slovenskej republiky a s cennou podporou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. AeroSpace & ITS Cluster je združením troch organizácií: ASTRIUM – jeden z troch hlavných európskych dodávateľov kozmických projektov, AeroPlacement – poradenská spoločnosť zaoberajúca sa odborne sprostredkovateľskou a poradenskou činnosťou, hlavne, v oblasti letectva a TelematicsPro – národná federácia nemeckých telematických organizácií.

Na seminári v Bratislave dňa 17.5.2011 odzneli nasledovné prednášky:

prof. Frank Jansen, DLR (7 MB, pdf)
prof. Kudela, UEF SAV (1 MB, pdf)
Georg Lieth, DLR (2 MB, pdf)
Kalus-Peter Ludwig, EADS (2 MB, pdf)
Ing. Šimčák, CSA (0,5 MB, pdf)
Nicolle Thalhofer, BDLI (1 MB, pdf)
Alex Kutka, SOSA.pdf (2 MB, pdf)
Götz Anspach von Broecker, EADS (1 MB, pdf)

Záverečná správa (v angličtine) (2 MB, pdf)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.