Boli sme na Slovak Space Party 2011

Minulý víkend sme sa zúčastnili druhého ročníka stretnutia fanúšikov kozmonautiky a výskumu vesmíru na Slovensku, známou pod názvou „Slovak Space Party“ (SSP). Prinášame vám krátku reportáž z víkendu plného prednášok, diskusií a nápadov.

Tak ako minulý rok, SSP sa konal v príjemných priestoroch nového školiaceho strediska Železníc Slovenskej republiky v obci Strečno pri Žiline. Hlavným prednáškovým dňom bola sobota 22.11., počas ktorej prednášali hostia z Českej republiky, no predovšetkým zástupcovia prestížneho vesmírno-výskumného ústavu, špičkového pracoviska Ústavu experimentálnej fyziky v Košiciach, ktoré vyslalo do kozmu desiatky svojich prístrojov, naposledy napríklad na ruskom „rádioastronomickom Hubble“, družici Radioastron.




Deväť prednášajúcich prednieslo celkovo desať prednášok z oblasti histórie, súčasnoti i budúcnosti kozmonautiky, ako aj z pohľadu jej popularizácie medzi verejnosťou pre celkové zvýšenie povedomia jej dôležitosti pre dnešnú ekonomiku, ako aj pre zapojenie Slovenska do spolupráce s Európskou vesmírnou agentúrou ESA.

Prezentované prednášky:

Môžete si pozrieť aj program podujatia a zoznam účastníkov.
Ďalšie informácie na http://www.slovakspace.sk/ssp.htm

Report zo Slovak Space Party 2010

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.