Konferencia o vesmírnej politike EÚ

V dňoch od 8. do  9. novembra 2011 sa v bruselskom sídle Európskeho parlamentu uskutoční už v poradí 4. konferencia o vesmírnej politike Európskej Únie. Udeje sa tak pod záštitou predsedu Európskeho parlamentu, predsedu Európskej komisie, predsedu Európskej rady a podpredsedu Európskej komisie.

V zmysle napĺňania globálnych výziev 21. storočia vytvorila Európska únia ambicióznu stratégiu do roku 2020, ktorej integrálnou súčasťou sú aj aktivity spojené s využívaním vesmírnych programov a technológií. V súčasnosti už široká škála programov predstavuje reálnu podobu a ciele tejto stratégie, ako programy EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay Service), navigačný systém Galileo alebo program GMES (Global Monitoring for Environment and Security). Ich cieľom je zvýšiť podiel verejných a súkromných investícií v tejto oblasti, zaistiť širokú škálu pracovných príležitostí a zlepšiť dostupné nástroje pre boj s klimatickými zmenami a ochrany životného prostredia.

Konferencia je predovšetkým určená pre zástupcov:

  • vesmírneho priemyslu
  • výskumných a vývojových centier
  • podnikateľov z oblasti vesmírnych aplikácií a služieb
  • zástupcov občianskych a politických inštitúcií
  • bezpečnostných vojenských a civilných zložiek
  • zástupcov európskych inštitúcií

Konferencia prináša možnosti pre účastníkov:

  • byť informovaný o súčasnom a očakávanom vývoji európskej vesmírnej politiky
  • získať informácie o jej financovaní vrátane pripravovaného rozpočtu EÚ na roky 2014-2020
  • vedieť viac o procesoch manažovania vesmírnych projektov a vymedzenia právomocí a zodpovedností konkrétnych aktérov a inštitúcií
  • možnosti šírenia informácií medzi politikmi, podnikateľmi a verejnosťou, mobilizácii povedomia o technologických, vedeckých, priemyselných, ekonomických a spoločenských možnostiach, ktoré táto oblasť prináša.

Počet účastníckych miest na konferencii je z hľadiska vysokého záujmu značne obmedzený, preto je nutné sa registrovať čo najskôr na nižšie uvedených internetových stránkach. Už teraz je však isté, že Slovensko bude mať svojho zástupcu spomedzi verejnosti, preto v prípade záujmu o bližšie informácie alebo poradenstvo sa kontaktujte na e-mailovej adrese sagath.daniel(at)seznam.cz.

Bližšie informácie na:
http://www.spaceconference.eu/2011/welcome_en.shtml

Online registrácia na:
http://www.spaceconference.eu/2011/register_en.shtml

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.