SOSA víta rozhodnutie vstupu Slovenska do ESA

Slovenská organizácia pre vesmírne aktivity (SOSA) s veľkou radosťou prijala informáciu denníka Pravda o tom, že ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR požiada Európsku vesmírnu agentúru (ESA) o podpis Dohody o spolupracujúcom štáte.

„Už niekoľko rokov sa snažíme našimi technologickými projektmi, ako je prvá slovenská družica, amatérska raketa a stratosferické balóny dokázať, že Slovensko patrí do prvej vesmírnej ligy. Podobne ako naši susedia Česká republika, Poľsko a Maďarsko. Sme presvedčení o tom, že vo vesmíre leží budúcnosť vedy a techniky. Veľmi nás teší záväzok ministerstva, že Slovensko bude pri tom,“ povedal Jakub Kapuš, predseda SOSA.

Od svojho vzniku sa SOSA snaží dosiahnuť, aby sa Slovensko stalo súčasťou prestížnej vesmírnej agentúry. „Na Slovensku na to máme dostatok vedeckých kapacít a ambiciózne súkromné firmy. Tie sú pripravené vyvíjať a produkovať najšpičkovejšie kozmické technológie. To je záruka, že investícia do členstva v ESA sa mnohonásobne vráti späť do ekonomiky a podporí vznik vysoko kvalifikovaných pracovných miest,“ uzavrel Kapuš.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.